Cottover – Kestävän kehityksen tekstiilejä

Cottover – Kestävän kehityksen tekstiilejä
Cottoverin kestävän kehityksen tekstiilit ovat sanansaattajia. Ne kertovat siitä keitä olemme ja kertovat siitä, että välitämme. Tämä pätee niin yksilöön, yhteisöön kuin yritykseen. Haluathan välittää tämän viestin asiakkaillesi ja yhteistykumppaneillesi?

Positiivinen muistijälki syntyy laadusta ja tarinasta. Cottoverin tekstiilit on valmistettu ekologisesta puuvillasta, joka ympäristön ja vastuullisuuden näkökulmasta on luonnollinen valinta, mutta vaatteet myös tuntuvat puettuina hyviltä ja kestävät kovaakin käyttöä. Luonnonmukaisesti ilman lannoitteita viljelty puuvilla on laadultaan parempaa, pitkäkuituista, tasaista sekä pehmeää.

Cottoverin tuotteet valmistetaan Bangladeshissa, jossa tekstiiliteollisuus on merkittävä toimiala työllistäen noin neljä miljoonaa ihmistä ja tuoden peräti 80 % maan vientituloista. Kun tuotanto kasvaa kestävällä tavalla, ja niin tuottajat kuin työntekijät huomioiden, kohenee elintaso ja hyvinvointi koko maassa merkittävästi pitkällä aikavälillä.

Uskottavuuden Cottoverin laadukkaille tekstiileille tuovat lukuisat ympäristöstandardit:

Fairtrade (Reilu kauppa) on kansainvälinen merkintä, joka taistelee köyhyyttä vastaan. Puuvillan tuottajille taataan vähimmäishinta, joka kattaa puuvillan tuotannon kulut. Puuvillan viljelijä saa myös ylimääräisen palkkion, joka voidaan investoida koko yhteisön hyväksi esimerkiksi kouluihin, sairaaloihin tai kaivoihin.

GOTS on kansainvälinen vaatteiden ja tekstiilien merkinnöistä vastaava organisaatio. GOTS käyttää aina orgaanista puuvillaa ja polyesterin tulee olla kokonaan kierrätysmateriaaleista valmistettu. Valmistuksessa ei saa käyttää terveyteen tai ympäristöön haitallisesti vaikuttavia kemikaaleja. GOTS:n avulla varmistetaan, että kansalaisoikeuksia ja ILO:n perussopimuksia noudatetaan ja että jäljitettävyys koko toimitusketjussa on nähtävissä.

Joutsenmerkki on yhteispohjoismainen ympäristömerkki. Joutsenmerkittyjen vaatteiden ympäristövaikutukset ovat alhaiset kaikissa tuotantovaiheissa raaka-aineesta valmiiseen tuotteeseen. Valmistuksen aikana vältetään vaarallisia kemikaaleja.

ÖKO-TEX on kansainvälinen tekstiilien testaus-ja sertifiointijärjestelmä. Merkki takaa, ettei valmis tuote sisällä haitta-aineita, jotka voivat aiheuttaa allergioita tai muita terveysongelmia. Tämän sertifikaatin saaneet tuotteet joutuvat läpäisemään laboratoriotestit, jotka takaavat haitallisten kemikaalien puuttumisen. Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa.

Lisäksi Cottover on mukana monissa projekteissa (Accord on fire and building safety in Bangladesh, BSCI, Textile exchange, Mista future fashion, Clean shipping index…), jotka tekevät maailmasta hieman paremman paikan.
View as Grid List

7 hakuosumaa

per page
Set Descending Direction
 1. Cottover panta
  Rating:
  0%
  Cottover panta
 2. Cottover pipo
  Rating:
  0%
  Cottover pipo
 3. Cottover T-paita miehet
  Rating:
  0%
  Cottover T-paita miehet
 4. Cottover T-paita naiset
  Arvosana:
  100%
  Cottover T-paita naiset
  Arvosana:
  100%

 5. Cottover T-paita lapset
  Rating:
  0%
  Cottover T-paita lapset
 6. Cottover pikeepaita miehet
  Rating:
  0%
  Cottover pikeepaita miehet
 7. Cottover pikeepaita naiset
  Rating:
  0%
  Cottover pikeepaita naiset
View as Grid List

7 hakuosumaa

per page
Set Descending Direction